Svedeni dizajn enterijera za isticanje glavnog detalja: sladoleda!
Dizajnerska firma Scott & Scott pretvorila je derutni prostor u prodavnicu sladoleda u kojoj dominira kombinacija bele cigle i čelika.
Nekadašnje skladište u industrijskoj zoni Vankuvera, koje je u međuvremenu postalo omiljena zona hipstera, izgrađeno još 1912. godine, ugostilo je jednu neobičnu prodavnicu sladoleda pod brendom Mister. Upravo je zatečeno stanje objekta pomogo dizajnerima enterijera da oblikuju prostor u svedenu, ali ne hladnu, poslastičarnicu u kojoj je akcenat stavljen na proizvodnju sladoleda.
Bela cigla i metalne konstrukcije iz skladišta odlično su poslužili za oblikovanje enterijera novog prostora. Ovakav dizajn svakako je nekonvencionalan kada su u pitanju objekti slične namene, piše Dezeen.
Drvo u boji mahagonije je takođe sačuvano iz starog prostora.
Nakon što su izučavali različite metode pravljenja sladoleda u Aziji, vlasnici Michael Lai i Tommy Choi, primenil su novi način pripreme sladoleda, gde se poslastica pravi pred mušterijama i trenutno ledi pomoću tečnog azota. Ovakav način pripreme sladoleda predstavlja u određenom pogledu i dinamičnu dekoraciju samog prostora.
Čelik, od kog je izveden znatan deo elemenata enterijera posebno je tretiran da se izbegne koroziranje, a njegova primena trebalo bi da aludira na hladnoću.
Svi zidovi su oguljeni do cigle, koja je ofarbana tankim slojem bele boje, dok je intezivnije bela u zoni radnog prostora zaposlenih, pa je na taj način vizuelno razdvojen deo za mušterije i zaposlene.
Naručite sladoled po sopstevenom izboru i sačekajte da se napravi pred vama.
Foto: Fahim Kassam