Reciklirane kartonske cevi za enterijer kafea u Podgorici
Glavna ideja za unutrašnjost ugostiteljskog objekta zasnovanog na zdravoj proteinskoj ishrani potiče od recikliranih kartonskih cevi, koje su korišćene za oblikovanje zidova ali i pravljenje šanka.
Održivost je tema koju je poslednjih godina teško zaobići u građevinarstvu, a sve više je zastupljena i u domenu uređenja enterijera, te je stoga od ključne važnosti da svako od nas doprinese koliko može u poboljšanju životne sredine.
Upravo iz ovakvog načina razmišljanja potiče i inspiracija za dizajn enterijera bara i restorana Green & Protein Podgorica Food and Drinks, koji potpisuju arhitekti Ideal Vejsa i Egzon Dana iz prištinske firme Maden Group.
Pročitajte još na Gradnja.rs:
- Recept za uspeh: Kulinarska arhitektura Mišelinovih restorana
- Luksuzno, a priuštivo: Ovako izgleda naselje Zain Park u Podgorici
Reciklirane kartonske cevi kao elementi dizajna
Ovaj ugostiteljski objekat zapravo je deo franšize Green and Protein i karakterišu ga zdrava hrana i pića koja se u njemu služe, te je najlogičniji način za razvijanje dizajna bilo uvođenje „zdravog okruženja“ u projekat.
Glavna ideja za dizajn projekta potiče od recikliranih kartonskih cevi, koje su korišćene za oblikovanje zidova ali i pravljenje šanka.
Vegetacija implementirana u projekat uvek je dobrodošla da uhvati najgore i izvuče najbolje u prostoru.
Nijanse zelene boje i pločice zanimljivih paterna dopunjuju dizajn pružajući mirnu atmosferu, a ujedno i motivaciju za radnu atmosferu.
Vegetacija implementirana u projekat uvek je dobrodošla da, kako kažu prištinske arhitekte, „uhvati najgore i izvuče najbolje“ u prostoru.
Prijatno, zdravo i održivo okruženje
Kao krajnji rezultat nastalo je prijatno, zdravo i održivo okruženje u kojem se može uživati u zdravoj hrani i napicima i u miru družiti sa prijateljima ili raditi na sopstvenim projektima.