Kada praznični medenjaci postanu arhitektonsko delo
Neki ljudi u prazničnoj dekoraciji, odnosno kulinarstvu, idu malo dalje od ostalih…
Neobičnu konstrukciju od jestivog građevinskog materijala izgradila je dizajnerka, fotograf ali i kulinarski entuzijasta Christine McConnell, za kulinarski sajt Food.com. Dvorac visine 152 centimetra, u osnovi je napravljen je od poznatog testa s đumbirom od kog se prave medenjaci. I što je najbolje od svega: Svaki detalj na dvorcu je jestiv! Osim, naravano, dekorativne rasvete…
Svaki detalj na dvorcu je jestiv! Osim, naravano, dekorativne rasvete…
Šarmantni, a pomalo i jezivi detalji, nalaze se po čitavom zamku. Venčići, balkoni, prozori od svilenih bombona i grudve snega od putera od kikirikija izgedaju čarobno, dok je giljotina tu da nas malo nasmeje ali i naježi.
Završen medeni dvorac predstavljen je na sajtu zajedno sa upustvom za njegovu pripremu, ali i receptima za pripremu čokoladne pepermint torte u obliku irvasa ili braunija od badema, piše Designboom.
Pogledajte kako je tekla izgradnja ovog jestivog arhitektonskog dela.
Srodni linkovi na Gradnja.rs:
- Šta se desi kada arhitekta odluči da se bavi poslastičarstvom
- Bakini kolači ukrasili kancelarije Gugla u Amsterdamu
- 9 remek-dela arhitekture od medenjaka
Foto: Christine McConnell