Spoj elegancije i industrijskog stila u novom milanskom restoranu
U zgradi nekadašnje pilane iz 1930. godine, poznati kuvar Carlo Cracco i ugostitelj Nicola Fanti otvorili su restoran impozantnog enterijera.
Ovaj objekat je od 1999. godine u vlasništvu Tanje Solci, koja je ujedno zaslužna za sjajni dizajn restorana i koktel bara Carlo e Camilla. Prvobitni izgled ovog prostora uglavnom je ostao netaknut. Glamur u industrijskom okruženju postignut je kristalnim lusterima, šarmantnim posuđem i zanimljivom organizacijom mesta za usluživanje gostiju.
Betonski pod, neobrađene zidne površine i veoma visoki drveni plafon dopunjeni su modernom i eklektičnom opremom i rasvetom. U ovom prostoru ne postoji ni jedan zaseban sto. Centralni komad nameštaja je 30 metara dug beli sto krstaste forme. U njegovom okrilju postavljeno je 70 stolica Cappellini.
Dodatni šarm stolu daje posuđe od kineskog porcelana, koje je dizajnirao Richard Ginori. Svaki komad tanjira, šolje ili čajnika je drugačiji.
Industrijski dizajn oplemenjen je kristalnim vintidž lusterima. Viseći sa veoma visoke tavanice oni daju pomalo dramatične ali ujedno i magične senke.
Rezultat rada Tanje Solci na dizajnu ovog prostora je spajanje kontrasta. Ovde postoji kombinacija industrijskog i šik stila, retro je a ujedno i savremeno, neformalno ali svakako i prefinjeno.
Photos Courtesy of Carlo e Camilla in Segheria