Takmičenje keramičara; Foto: promo
Promo

Prvo, jedinstveno takmičenje keramičara u Srbiji

Ove godine svoje gleterice će „ukrstiti“ u Šangaju keramičari iz preko 70 zemalja širom sveta, a među njima će biti i pobednici iz Srbije.

Kompanija Sika se trudi svake godine da bude inovativna, ne samo u smislu novih proizvoda i tehničkih rešenja, već i u ponudi novih usluga i drugačijih i jedinstvenih promotivnih  aktivnosti.

Po prvi put u Srbiji, Sika je organizovala nacionalno takmičenje keramičara, kao kvalifikacije za veliko, svetsko takmičenje keramičara, koje se svake godine održava u Kini.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Pobednici takmičenja idu u Šangaj; Foto: promo

Po prvi put u Srbiji, Sika je organizovala nacionalno takmičenje keramičara, kao kvalifikacije za svetsko takmičenje koje se svake godine održava u Kini.

Zadatak je bio izazovan, a pre svega inspirativan, jer nije lako izabrati „zlatnu gletericu“ Srbije i samim tim predstavnika Srbije na pomenutom takmičenju, kada znamo da nijanse uvek odlučuju u krajnjem izboru.

Sika Srbije je ove godine donela odluku da naši predstavnici u Kini budu keramičari koji su osvojili prvo i drugo mesto na nacionalnom takmičenju i na taj način omogući da Srbija ove godine ima predstavnike u timskom delu takmičenja. Na pobedničko postolje su popeli : Vladan Veselinović, Jagodina (I mesto), Slobodan Banić, Novi Sad ( II mesto) i bronzanu „gletericu“ je osvojio Mirčeta Avramović Beograd.

Takmičenje u Šangaju

Ove godine, svoje gleterice će „ukrstiti“, u periodu u od 7. do 11. novembra 2024. u Šangaju, keramičari iz preko 70 zemalja širom sveta.

Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su svojim veštinama i kreativnošču učinili ovo takmičenje nezaboravnim, a i našem stručnom žiriju, koji je imao težak zadatak da oceni najbolje od najboljih.

Sika čestita pobednicima i svim takmičarima koji su svojim trudom dokazali da su pravi majstori svog zanata!

Takmičenje će se održati i sledeće godine sa još više izazova i inspiracije.

Pobednici takmičenja

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *