Kuća RI na Zlatiboru u izboru za Piranessi 2023; Foto: Relja Ivanić
Konkursi

Počele prijave iz Srbije za nagradu Piranesi 2024. Evo do kada je rok

Nacionalni selektor Andrej Strehovec će izabrati i kandidovati pet realizovanih arhitektonskih dela na prostoru naše zemlje.

Raspis za nagradu Piranesi objavljuje se svake godine sredinom septembra, kako bi se sačinio izbor realizovanih arhitektonskih radova koji će se takmičiti za nagrade i počasna priznanja na međunarodnoj arhitektonskoj izložbi Piranesi, organizovanoj u okviru Piranskih dana arhitekture.

Piranesi Award nagrađuje najbolje arhitektonske realizacije i studentske radove nastale u poslednje dve godine na području srednje Evrope, a zemlje učesnice su Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Slovačka, Slovenija i Srbija.

Učesnici su fakulteti u Gracu, Špitalu, Beču, Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Splitu, Zagrebu, Solunu, Budimpešti, Ferari, Peskari, Trstu, Podgorici, Bratislavi, Ljubljani, Mariboru, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i AA London.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Nagrada Piranesi ima 35 godina tradicije; Ilustracija: PDA

Kako se prijaviti

Arhitekte iz gore navedenih zemalja mogu se prijaviti za nagradu Piranesi preko svojih nacionalnih selektora. Svaki nacionalni selektor će izabrati i kandidovati 5 realizovanih arhitektonskih dela izgrađenih 2022, 2023. i/ili 2024. godine. Nacionalni selektor za Srbiju je arhitekta Andrej Strehovec.

Rok za prijavu nacionalnom selektoru Srbije otvoren je do 18. oktobra 2024. godine. Prijava se može poslati na adresu selektora koja je dostupna na linku na ovoj stranici.

Studenti navedenih arhitektonskih fakulteta mogu se prijaviti za studentsku nagradu Piranesi preko selektora studenata svog fakulteta, čije adrese su takođe dostupne na linku gore.

Svaki student selektor će izabrati i kandidovati dva realizovana ili nerealizovana projekta nastala u poslednje dve akademske godine.

Objava nominacija krajem oktobra

Nominovani projekti se objavljuju svake godine krajem oktobra, a odabrani kandidati će o nominaciji biti blagovremeno obavešteni. Otvaranje izložbe i dodela nagrada Piranesi najavljeni su za subotu, 23. novembar 2024. godine, u prostoru Monfort Exhibition Hall u Portorožu, Slovenija.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *