Ambienta se održava od 17. do 20. oktobra na Zagrebačkom velesajmu; Foto: Zagrebački velesajam
Dešavanja

Dizajnerski nameštaj i proizvodi vrhunskih kompanija na sajmu Ambienta u Zagrebu

Kroz raznovrsnu ponudu i inovativne koncepte, posetioci sajma će moći da steknu uvid u najnovije trendove u industriji nameštaja.

Ambienta, vodeći nacionalni događaj u Hrvatskoj za sve ljubitelje nameštaja, dizajna enterijera i opremanja prostora, održaće se na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 20. oktobra 2024. godine.

Okupljajući ključne aktere iz drvne i industrije nameštaja – proizvođače, dizajnere, poslovne ljude i krajnje kupce – na jednom mestu, Ambienta stvara priliku za otkrivanje najnovijih trendova koji redefinišu savremeni dizajn enterijera i menjaju način na koji doživljavamo opremanje prostora.

Tokom četiri dana, u paviljonima Zagrebačkog velesajma imaćete priliku da se upoznate sa bogatom ponudom renomiranih proizvođača iz svih segmenata opremanja doma: nameštaj, kuhinje, kupatila, rasveta, parketi, dekoracije, prozori, vrata, mali kućni aparati i baštenski nameštaj.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ambienta donosi niz pažljivo osmišljenih tematskih celina; Foto: Zagrebački velesajam

Posebna partnerstva i inovativni koncepti

Ove godine, uz partnerstvo s renomiranim brendom Powered by MEBLO, Ambienta donosi niz pažljivo osmišljenih tematskih celina. Design Zone istaći će dizajnerski nameštaj i proizvode vrhunskih kompanija, dok će Art Box okupiti umetnike, galeriste i kolekcionare.

Organizatori s ponosom najavljuju i inovativni projekat Ambienta & Muzeji – u saradnji s Galerijom Klovićevi dvori, Muzejom savremene umetnosti i Etnografskim muzejom u Zagrebu, ovaj projekat spaja sajamski brend s bogatom kulturnom baštinom Hrvatske kroz prizmu savremenog dizajna.

Showroom hrvatskih proizvođača nameštaja biće postavljen u foajeima muzeja – Meblo (MSU) i Il Leor (Klovićevi dvori) – uz projekciju edukativnih dokumentarnih filmova o Zagrebačkom velesajmu.

Posebna pogodnost je zajednička ulaznica koja omogućava ulazak na Ambientu i razgledanje izložbi u jednom od tri muzeja, navodi se u pozivu.

Design Zone istaći će dizajnerski nameštaj i proizvode vrhunskih kompanija; Foto: Zagrebački velesajam

Dosad neviđena privatna kolekcija slika velikog formata, koja obuhvata radove hrvatskih likovnih umetnika, po prvi će put biti predstavljena javnosti.

Ambienta donosi i poseban kulturni dodatak – Izložbu velikih formata: 100 slikara 21. veka.  Ova dosad neviđena privatna kolekcija slika velikog formata, koja obuhvata radove hrvatskih likovnih umjetnika, po prvi će put biti predstavljena javnosti, čime se dodatno obogaćuje kulturna dimenzija ovog događaja.

„Ambienta predstavlja sintezu tradicije i savremenog dizajna i funkcionalnosti. Kroz raznovrsnu ponudu, posetioci će mogu da steknu uvid u najnovije trendove u industriji nameštaja, a sajam iznova svakim izdanjem potvrđuje svoju relevantnost i snagu u drvno-prerađivačkoj industriji“ – poručuju organizatori.

Atraktivne nagrade za posetioce

U istom terminu održaće se jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regionu na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu – ArhiBau.

Za sve posetioce s kupljenom ulaznicom, organizatori su pripremili i nagradnu igru s atraktivnim nagradama. Glavna nagrada je opremanje doma u Meblu u vrednosti od 7.000 evra.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *