Hotel – severozapadna fasada; Vizuelizacija: Zabriskie
Novi objekti

Granit Invest na Zvezdari planira kompleks s hotelom po projektu Zabriskie

Na terenu u izrazitom padu trebalo bi da nikne hotel sa 470 kreveta, stambeno-poslovna zgrada sa 35 stanova i lokalom, kao i podzemna garaža za 105 vozila.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio je na samom početku ove sedmice javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa sa hotelom i stanovanjem, koji je planiran na uglu ulica Živka Davidovića i Gusinjske u opštini Zvezdara.

Investitor je preduzeće Granit Invest d.o.o. iz Beograda, nosilac izrade predmetnog urbanističkog projekta je IBM Consult, dok je obrađivač idejnog rešenja studio Zabriskie, sa Nikolom Milanovićem, mia, kao odgovornim projektantom arhitekture.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Situacioni plan sa osnovom krova

U planu petospratnice

Obuhvat UP-a prikazan je u situaciji i obuhvata tri katastarske parcele u KO Zvezdara, ukupne površine od 3.147 m², a izlazi na dve ulice – Gusinjska nova i Živka Davidovića, koje pripadaju sekundarnoj gradskoj mreži i po rangu su ulice drugog reda.

Objekat je projektovan kao kompleks sa komercijalnim delatnostima (hotelom) spratnosti 2Po+Npr+Vpr+4+Ps, stanovanjem spratnosti 3Po+Pr+4+Ps i poslovnim prostorom u prizemlju stambeno-poslovne zgrade, sa garažama za parkiranje u podzemnim etažama.

Objekat hotela je dvostrano uzidan, a stambeni objekat je ugaoni; Vizuelizacija: Zabriskie

Hotel bi trebalo da ispunjava kriterijum za 4* i da ima okvirno 235 soba, odnosno 470 kreveta.

Objekat hotela je dvostrano uzidan, a stambeni objekat je ugaoni, tako da se naslanjaju na bočne granice parcele. Ukupna BRGP nadzemnih etaža (po SRPS-u) iznosi 11.942 m², dok je ukupna bruto površina objekta (podzemno i nadzemno) 17.838 m².

U sklopu podrumskih etaža potrebno je bilo organizovati i tehničke prostorije i prostorije u službi funkcionisanja hotela, dok je za pristup podzemnim etažama bilo potrebno koristiti kolsku rampu i auto-liftove.

Prema projektnom zadatku, novoplanirani hotel trebalo bi da ispunjava kriterijum za 4 zvezdice po kategorizaciji i da ima okvirno 235 soba, odnosno 470 kreveta.

Tipski spratovi od 1. do 4.

35 stanova i 105 parking mesta

Očekivan broj stambenih jedinica je 35, površina od 30 do 80 m², strukture od jednosobnih do trosobnih – na prizemlju i spratnim etažama, a na povučenom spratu, površina između 40 i 150 m², po strukturi od jednosobnih do četvorosobnih.

U prizemlju objekta sa strane ulice Živka Davidovića predviđen je poslovni prostor površine oko 200 m². U skladu sa zadatim parametrima, projektom je ostvareno ukupno 105 parking mesta, od toga 6 PM za osobe sa invaliditetom.

Na parceli su predviđeni i držači za potrebe parkiranja bicikala – ukupno 3 seta, od čega su 2 seta smeštena u parteru na nivou prizemlja, u zoni pešačkog pristupa parceli između regulacione i građevinske linije i 1 set u prizemlju stambenog objekta.

Na slobodnim površinama u delu parcele između regulacione i građevinske linije, predviđene su zelene površine niskog i žbunastog rastinja, sa niskom živom ogradom uz regulacionu liniju, navodi se u dokumentaciji dostupnoj na sajtu Grada Beograda do 24. septembra, kada ujedno ističe i rok za slanje primedbi i sugestija na planirana rešenja.

Grafički prilozi

Situacioni plan sa osnovom krova
Situacioni plan sa osnovom krova
Podrum -1 hotela i -2 stambeno-poslovne zgrade
Podrum -1 hotela i -2 stambeno-poslovne zgrade
Vpr hotela i Pr stambene zgrade
Vpr hotela i Pr stambene zgrade
Tipski spratovi od 1. do 4.
Tipski spratovi od 1. do 4.
Šematski izgled iz Ulice Živka Davidovića i preseci
Šematski izgled iz Ulice Živka Davidovića i preseci
Šematski izgled iz Ulice Gusinjska nova
Šematski izgled iz Ulice Gusinjska nova

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

6 komentara

  1. Marko

    Zašto se projekti ovakvog (ne)kvaliteta objavljuju?

  2. Leto24

    Procenat zelenih povrsona u odnosu sa ukupnpm pobrsinom nije ni 3%
    Bravoooo….bas napredno

  3. Mika

    Sa ovim projektom mi deluje da je kvalitet Zabriskea poprilicno opao i degradirao.
    A i kao sto Marko kaze, zasto se ovakvi projekti objavljuju?

    Ja razumem da je isto ovo plaćen tekst i slično, ali moram da primetim da je isto tako kvalitet sadržaja po pitanju domaćih projekata na portalu Gradnja, poprilično degradiran.
    U poslednih nekoliko meseci, možda i cela godina, ovde na portalu se promovišu domaći projekti jako lošeg kvaliteta, a predstavljaju se pompeznim naslovima i slično.

    Nekada je Gradnja bila sinonim za jako kvalitetan sadržaj, i kao mesto gde se mogu videti jako zanimljivi projekti i rešanja. Ali bojim se da više nije to, to.

    1. Igor Conić

      Miko, ovo nije plaćeni tekst već obaveštenje u javnom uvidu koji je u toku pa ako vam se projekat ne sviđa slobodno uložite primedbe.

    2. Dragan Marković

      Mika, svaki feedback od kolega i čitalaca nam je koristan.

      Koji je tvoj predlog? O kojim projektima treba da pišemo više? Da li imaš neki predlog?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *