Novi objekat na uglu Risanske i Dr Aleksandra Kostića; Foto: Studio Ingot
Novi objekti

Umesto kuće: U Risanskoj ulici planira se ugaona zgrada od 3.300 kvadrata

U toku je javni uvid za projekat na Savskom Vencu kojim se planira izgradnja objekta sa 13 stanova i garažom na tri podzemne etaže za 30 vozila.

Investitor Credo Vantage Property planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti 3PO+P+6+PS na adresi Risanska 8 na Savskom Vencu u Beogradu.

Na predmetnoj parceli, na uglu sa ulicom Dr Aleksandra Kostića, nalazi se stambeni objekat spratnosti P+Pk koji je planiran za rušenje.

Planirana je izgradnja jednog ugaonog, dvostrano uzidanog stambenog objekta, sa 13 stanova, 2 poslovna prostora, od kojih jedan sadrži poslovni apartman, garažom za 30 vozila i tehničkim prostorijama u podrumu.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Investitor je kompanija Credo Vantage Property; Foto: Studio Ingot

Arhitekte su projektovale markantni ugaoni objekat sa etažama koje se povlače prema unutrašnjosti parcele.

“Po urbanim karakteristikama, tipologiji izgrađenosti, spomeničkim, ambijentalnim i drugim vrednostima, ova celina predstavlja najsloženiji i najatraktivniji prostor Beograda. Sama parcela, nalazi se u širem području Savamale, u bloku između ulica: Risanske, Dr Aleksandra Kostića, Hajduk-Veljkov venac, Nemanjina, Joakima Vujića i Aleksandra Glišića”, navodi se u dokumentaciji.

Na osnovu onog što se vidi prema priloženim renderima, može se zaključiti da su arhitekte projektovale markantni ugaoni objekat sa etažama koje se povlače prema unutrašnjosti parcele čime će se on percipirati kao niži nego što zapravo jeste. Fasadu karakterišu horizontalni i vertikalni dekorativni elementi čime objekat dobija dozu razigranosti i dinamike.

Spratnost objekta je 3PO+P+6+PS; Foto: Studio Ingot

Javni uvid do 28. avgusta

Ukupna površina objekta iznosi oko 2.800 neto, odnosno 3.300 bruto kvadrata sa odnosom stanovanje : poslovanje od 79 : 21 posto.

Urbanistički projekat koji potpisuje Studio Ingot, sa arhitektom Milošem Markovićem kao odgovornim projektantom, nalazi se na javnom uvidu koji traje do 28. avgusta.

Grafičke podloge

Osnova
Osnova
Presek 1
Presek 1
Presek 2
Presek 2

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *